Bramborová kaše 1

Netradiční recept na bramborovou kaši se sýrem, připravovanou v páře, vhodný pro slavnostní příležitosti.


3.746x
45 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Stroužky česneku očistíme a podélně rozkrojíme. Sýr nastrouháme najemno. Odměříme si mléko k ohřátí v mikrovlnné troubě. V menším kastrolku rozpustíme máslo,přidáme připravený česnek, který v horkém másle asi 20 minut louhujeme. Potom česnek vyjmeme. Mezitím brambory vložíme do napařovacího hrnce, nebo na pařák a vaříme dokud nejsou měkké. Vodu z hrnce vylijeme, a vložíme na dno hrnce vařené brambory. Jde o udržení teploty. Brambory musejí být co nejvíce horké. Potom přelijeme dvě třetiny rozpuštěného vlahého česnekového másla a důkladně šlehačem mícháme až budou rozdrcené. Nyní za stálého šlehání postupně přidáváme sýr,který se rozpouští. Podle potřeby přilíváme teplé mléko. Záleží na tom, jak hustou kaši máme rádi. Podle chuti můžeme přisolit. Při servírování kaši omastíme ještě zbylým česnekovým máslem. Podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům, pečeným masům, uzenému a podobně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová kaše 1

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena