Osvědčený recept na známe bramboráčky s kysaným zelím a trochou salámu.
Hodnocení
3.6
/ 5 (68x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Vejce2 ks
Brambory400 g
Salám140 g
Kysané zelí140 g
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Polohrubá mouka70 g
Olej na smažení
Postup přípravy
Syrové brambory nastrouháme. Zelí pokrájíme nadrobno. Oloupaný salám nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Nastrouhané brambory promícháme se zelím, salámem, vejcem, moukou, pepřem, solí, česnekem, kmínem a majoránkou.
Z těsta smažíme malé bramboráčky a ukládáme je na sací kartu.
Bramboráčky se zelím podáváme teplé.
Tofu je u nás dost oblíbené,díky za tip,určitě vyzkouším:-)
MílaO
Brambory a zelí, to je vážně skvělý!
Díky za dobrý nápad, je to moc dobré. Jelikož nejíme maso, dala jsem nastouhané uzené tofu. Sice se tyto bramboráčky dělají pomaleji, asi díky tomu zelí, takže člověk slintá o něco déle, ale výsledek za to stojí.