Bramboráčky jinak

Výborné bramboráčky k jakékoli příležitosti. Jsou výborné, většinou se po nich jen zapráší.


2.813x
45 min
1×

Ingredience

česnek
sůl
1 ksvejce
500 gbrambory
2 lžícemléko
majoránka
60 ghladká mouka
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Oloupeme, omyjeme a nastrouháme 500 g brambor, od nich vylijeme přebytečnou vodu, ale neždímáme je! K bramborám přisypeme mouku a pečlivě promícháme. Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Všeho podle chuti. Můžeme přidat mléko na zjemnění, ale není to třeba. Na pánvi si rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme na pánvi malé bramboráčky asi 0,5 cm široké a 5 cm průměr. Bramboráčky smažíme dozlatova. Vyndáváme je na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Bramboráčky jinak podáváme třeba s uzeným masem a zelím, ale i jen tak k pivu.
user-icon

autor Xenuška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramboráčky jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena