Bramboráčky jinak

Výborné bramboráčky k jakékoli příležitosti. Jsou výborné, většinou se po nich jen zapráší.


2.813x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupeme, omyjeme a nastrouháme 500 g brambor, od nich vylijeme přebytečnou vodu, ale neždímáme je!

K bramborám přisypeme mouku a pečlivě promícháme. Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Všeho podle chuti. Můžeme přidat mléko na zjemnění, ale není to třeba.

Na pánvi si rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme na pánvi malé bramboráčky asi 0,5 cm široké a 5 cm průměr. Bramboráčky smažíme dozlatova. Vyndáváme je na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.

Bramboráčky jinak podáváme třeba s uzeným masem a zelím, ale i jen tak k pivu.
user-icon

autor Xenuška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráčky jinak

Zpět na recept