Bounty řezy

Fantastický moučník pro milovníky kokosu a čokolády.


4.619x
0

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech o velikosti 30 x 40 cm.

Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180 °C po dobu asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme základ moučníku vychladnout.

Připravíme si krém. Žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém.

Krém natřeme na vychladlý moučník. Polevu připravenou podle návodu nacákáme na moučník. Bounty řezy necháme přes noc uležet v lednici.

Uleželé Bounty řezy nakrájíme na kostky a můžeme servírovat.

user-icon

autor španělka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bounty řezy

Zpět na recept