Bounty řezy

Fantastický moučník pro milovníky kokosu a čokolády.


4.619x
0

Ingredience

těsto

200 gmáslo
2 lžícekakao
3 lžícemléko
1 balíčekprášek do pečiva
150 gcukr moučka
350 ghladká mouka

krém

6 ksžloutek
400 mlmléko
50 gcukr moučka
3-4 lžícehladká mouka
200 gzměklé máslo

náplň

6 ksbílek
100 gcukr moučka
250 gstrouhaný kokos

na ozdobu

1 balíčektmavá čokoládová poleva

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech o velikosti 30 x 40 cm. Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180 °C po dobu asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme základ moučníku vychladnout. Připravíme si krém. Žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme, dokud nevznikne hladký krém. Krém natřeme na vychladlý moučník. Polevu připravenou podle návodu nacákáme na moučník. Bounty řezy necháme přes noc uležet v lednici. Uleželé Bounty řezy nakrájíme na kostky a můžeme servírovat.
user-icon

autor španělka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bounty řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena