Borůvkové řezy

Jednoduché řezy s borůvkami, místo borůvek se můžou použít brusinky, recept je i s nimi moc dobrý.


4.817x
60 min

Ingredience

těsto

100 gcukr
1 špetkasůl
5 ksvejce
1 lžičkaprášek do pečiva
100 ghladká mouka

náplň

1 lžícecukr
100 mlvoda
2 plátkyželatina
2 balíčkyvanilkový cukr
2 kstučný tvaroh
100 grybízová marmeláda
1 balíčekželatinový ztužovač
1 sklenkaborůvkový kompot

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli našleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, do kterých přidáváme postupně prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec po lžících přidáme bílkový sníh. Těsto zlehka promícháme a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.

Korpus upečeme v předehřáté troubě na 160 °C, pečeme asi 40 - 50 minut, záleží na troubě. Upečený korpus necháme vychladnout.

Tvaroh promícháme s cukrem, přidáme ztužovač a směsí potřeme upečený a vychladlý korpus.

Borůvky s marmeládou dáme na plotnu v kastrůlku. Ohřejeme a přidáme želatinu s vodou, kterou necháme rozpustit, ale nevaříme. Jakmile želatina začne tuhnout, směs nalijeme na tvaroh. Borůvkové řezy necháme důkladně vychladnout a ztuhnout.

Borůvkové řezy nakrájíme na kostky a můžeme ochutnávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena