Borůvkové flammeri

Krupicový dezert s borůvkami.


4.911x
30 min
1×

Ingredience

1 lžícesolamyl
4 lžícevoda
350 gborůvky
1 lžícecitronová šťáva

krém

1 ksvejce
500 mlmléko
30 gcukr krupice
0.5 lžičkycitronová kůra
0.5 kslusk vanilky
60 gjemná krupice

omáčka

100 mltřešňová šťáva

Postup přípravy

Borůvky, citronovou šťávu a vodu přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme solamyl na kašičku a přidáme jej k borůvkám. Provaříme a necháme vystydnout. Svaříme mléko, citronovou kůru a vanilku. Vanilkový lusk vyndáme a za stálého míchání přisypáváme krupici a cukr. Odstavíme a necháme 5 minut bobtnat. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do krupice vmícháme žloutek a nakonec i sníh. Čtyři formičky nebo misky na kompot vypláchneme vodou a do poloviny naplníme krupicí. Na ni rozložíme polovinu borůvek a zakryjeme zbytkem krupice. Formičky vložíme do ledničky vychladit. Ke zbylým borůvkám přilijeme třešňovou šťávu. Borůvkové flammeri vyklopíme na dezertní talíře a přelijeme borůvkovou šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové flammeri

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena