Borůvky, citronovou šťávu a vodu přivedeme k varu. V trošce vody rozmícháme solamyl na kašičku a přidáme jej k borůvkám. Provaříme a necháme vystydnout.
Svaříme mléko, citronovou kůru a vanilku. Vanilkový lusk vyndáme a za stálého míchání přisypáváme krupici a cukr. Odstavíme a necháme 5 minut bobtnat. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Do krupice vmícháme žloutek a nakonec i sníh.
Čtyři formičky nebo misky na kompot vypláchneme vodou a do poloviny naplníme krupicí. Na ni rozložíme polovinu borůvek a zakryjeme zbytkem krupice. Formičky vložíme do ledničky vychladit.
Ke zbylým borůvkám přilijeme třešňovou šťávu. Borůvkové flammeri vyklopíme na dezertní talíře a přelijeme borůvkovou šťávou.