Kuličku mozzarelly opatrně navrtáme špičatým nožem. Do otvoru vložíme buď praženou mandli nebo pražený oříšek kešu. Kuličku potřeme creme fraiche, aby byla lepivá a obalíme ji celou v hrubě mleté směsi ořechů. Volba je na každém. Já jsem umlela pražené a nepražené kešu ořechy a ořechy makadamové.
Další varianta je pražený sezam, černý sezam, mletá jádra dýně či pražená semínka slunečnice.
Pak spaříme oprané špenátové listy. Pokrájíme je a rukama zapracujeme do jemně nastrouhané mozzarelly. Směs ochutíme česnekem, trochou strouhané kůry z limetky, osolíme a opepříme. Ze špenátové hmoty tvoříme kuličky a obalíme zbylými lístky špenátu.
Bonbony z mozzarelly vkládáme do košíčků, ozdobíme ořechy, mini rajčátky, rozmarýnem.