Bochánky sv. Lucie

Loni před Vánocemi jsem si od kamarádky přinesla tento recept. Pokud jste koláčkoví, určitě vyzkoušejte.


3.210x
0

Ingredience

100 gmáslo
2 ksžloutek
150 mlmléko
50 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
400 gpolohrubá mouka
1 balíčeksušené droždí

na potření

1 ksvejce

na ozdobu

mandlové lupínky

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky se změklým máslem, vanilkovým a mletým cukrem. Vmícháme vlažné mléko a polohrubou mouku smíchanou s droždím. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout. Z těsta uděláme malé bochánky, rozložíme je na plech vyložený papírem a necháme ještě půl hodiny kynout. Bochánky sv. Lucie potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lupínky a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Pozn.: Bochánky vydrží 2 - 3 dny, brzy ztvrdnou jako normální koláče.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bochánky sv. Lucie

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena