Blančiny řezy

Osvědčený recept na výborné vláčné kakaové řezy k šálku kávy.


5.04x
90 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
10 dkgmáslo
1 lžícekakao
4-5 lžicmléko
10 dkgcukr krupice
30 dkghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

poleva

10 dkgmáslo
1 lžícesolamyl
1 lžícekakao
2 lžícemléko
10 dkgcukr moučka

krém

20 dkgmáslo
0.5 lmléko
6 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
4 lžícehrubá mouka
1 lžícevanilkový pudinkový prášek

podle chuti

rum
rybízový džem
dětské piškoty

Postup přípravy

Z hladké mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, másla, vejce, mléka a kakaa zaděláme těsto. Těsto vyválíme na 2 placky, které upečeme v předehřáté troubě a necháme vychladnout. Dále utřeme do pěny máslo, 5 dkg cukru krupice a vanilkový cukr. Do půl litru mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbytek cukru krupice a mouku. Pudinkovou směs uvaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zlehka ručně zašleháme utřenou pěnu. První placku potřeme džemem, krémem, poklademe rovnoměrně piškoty, hojně pokapeme rumem, znovu potřeme krémem a přikryjeme druhou plackou. Poté celé přikryjeme mokrou utěrkou. Z másla, cukru moučka, solamylu, kakaa a mléka umícháme hladkou polevu, kterou rozetřeme na koláč. Pozor, polevu nevaříme. Blančiny řezy servírujeme jako výborný zákusek ke kávě.
user-icon

autor verametz

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Blančiny řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena