Biskupské koláčky

Cukroví plné oříšků, rozinek a sušeného ovoce.


3.1122x
75 min

Postup přípravy

Pokud je třeba umeleme oříšky najemno. Máslo necháme změknout. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno.

Na vál si prosejeme mouku, přidáme oříšky, máslo, cukr, kandované ovoce a žloutky. Dobře zpracujeme do těsta, které dáme do lednice na půl hodiny odležet.

Na pomoučeném vále vyválíme placku, ze které formičkami vykrajujeme kolečka. Ta klademe na pečícím papírem vyložený plech a v předehřáté troubě na 180°C pečeme dosvětlerůžova. Upečené biskupské koláčky necháme vychladnout.

Vychladlé biskupské koláčky zdobíme z poloviny malinovou a z druhé půlky čokoládovou polevou a necháme zaschnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biskupské koláčky

Zpět na recept