Vaření.czReceptyBílý guláš jako polévka

Bílý guláš jako polévka

Rodinný recept na výbornou polévku, která klidně nahradí večeři.


3.97x
30 min

Ingredience

podle chuti

sůl
30 gmáslo
ocet
1-2 dlmléko
1-2 kscibule
kmín
voda
vegeta
houby
citronová šťáva
2 ksšunková klobása
3 lžičkymletá sladká paprika

podle potřeby

3 ksbrambory
1 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
vařené maso

Postup přípravy

Recept je na 2 litry guláše. Cibuli oloupeme a nasekáme. Klobásu nebo vařené maso nakrájíme na kousky. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kmín, po chvíli sladkou papriku, klobásu, případně houby nebo vařené maso. Vše zalijeme vařící vodou z rychlovarné konvice a osolíme. Přidáme brambory. Guláš vaříme asi 10 minut. Mezitím smícháme mléko se zakysanou smetanou a do toho rozkvedláme mouku. Vlijeme do guláše a vaříme dalších 5 minut. Bílý guláš ochutíme vegetou, případně trochou citronové šťávy či octa. Bílý guláš podáváme teplý a nejlépe s čerstvým chlebem.
user-icon

autor elfka21

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílý guláš jako polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena