Bílkové řezy

Jednoduchá příprava, výsledek vynikající. Recept na moučník s chutí čokolády.


5.07x
60 min

Ingredience

těsto

80 gmáslo
6 ksbílek
1 lžičkaprášek do pečiva
200 gcukr moučka
200 ghrubá mouka

náplň

100 gmáslo
2 ksžloutek
0.4 lmléko
100 gčokoláda
70 gcukr moučka
30 ghladká mouka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z bílkú ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha. Máslo rozpustíme a přidáme ke sněhu. Pak přidáme hrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme v mírně teplé troubě. Upečený plát překrojíme na dvě poloviny, naplníme čokoládovou náplní a i povrch potřeme náplní. Z mléka, cukru, čokolády, žloutků a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou před použitím necháme vychladit. Bílkové řezy nakrájíme a podáváme dle libosti.
user-icon

autor bonka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílkové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena