Pečené kuře se smetanovou omáčkou, do které se přidávají kapie, s bramborem si velice pochutnáme.
Hodnocení
2.9
/ 5 (678x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
sůl
- -
vývar
- -
máslo
1 ks
cibule
250 ml
smetana
1 ks
kuře
- -
mletý pepř
2 ks
kapie
4 lžíce
bílé víno
- -
polohrubá mouka
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce ze všech stran. V pekáčku osmahneme na másle cibulku a odstavíme, na pánev dáme máslo a kousky masa na něm opečeme, maso dáme do pekáčku s cibulkou a rozložíme je. Přidáme nakrájenou kapii a zalijeme vývarem, pekáč přikryjeme a pečeme doměkka. Potom pekáč vyndáme, do výpeku nalijeme šlehačku a víno a omáčku asi 10 minut povaříme aby zhoustla.