Bílé cukroví s mandlemi

Nadýchané cukroví s jemnou chutí skořice a pomeranče zdobíme mandlemi a obalujeme v moučkovém cukru. Výborně chutná ke kávě nebo čaji. Recept jistě zvládnete.


4.69x
60 min

Postup přípravy

Kvasnice rozmícháme se lžičkou cukru, přidáme smetanu a lžíci mouky. Kvásek necháme vyběhnout. Do prosáté mouky rozdrobíme máslo, přidáme špetku soli, skořici, pomerančovou kůru, vzešlý kvásek a vše zpracujeme v hladké vláčné těsto, které ponoříme do větší nádoby se studenou vodou a necháme alespoň 2 hodiny odležet.

Mezitím spaříme a oloupeme mandle, které usekáme na hrubší nudličky. Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a bílek lehce prošleháme.

Odleželé těsto osušíme a rozválíme na plát asi 2 mm silný, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary cukroví. Každý kousek potřeme bílkem a poklademe nudličkami mandlí. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova. Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.

Bílé cukroví můžeme podávat ihned po vychladnutí nebo je uchovat asi týden v dóze. Výborně chutná ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílé cukroví s mandlemi

Zpět na recept