Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

Recept na jemnou a lahodnou bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou.


2.316x
30 min

Postup přípravy

Čerstvé žampiony očistíme od případných nečistot vlhkým hadříkem, ale neloupeme, ve slupce je totiž nejvíce chuti. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka.

V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na másle jarní cibulku do sklovita, přidáme plátky žampionů a opečeme do hněda a do odpaření tekutiny, osolíme a okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem. Posypeme hladkou moukou a společně opražíme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme sladkou smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme citronovou šťávou.

Bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou podáváme horkou jako samostatné hlavní jídlo s domácím čerstvě uvařeným kynutým knedlíkem, případně s oblíbenou těstovinou či dušenou rýží. Tato bílá žampionová omáčka je velmi jemná, lahodná a úžasně chutná. Omáčka je rychle hotová a příprava velmi jednoduchá.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

Zpět na recept