Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

Recept na jemnou a lahodnou bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou.


2.417x
30 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
200 mlmléko
2 lžícehladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
500 gčerstvé žampiony
3 ksjarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
citronová šťáva
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy

Čerstvé žampiony očistíme od případných nečistot vlhkým hadříkem, ale neloupeme, ve slupce je totiž nejvíce chuti. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na másle jarní cibulku do sklovita, přidáme plátky žampionů a opečeme do hněda a do odpaření tekutiny, osolíme a okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem. Posypeme hladkou moukou a společně opražíme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme sladkou smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme citronovou šťávou. Bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou podáváme horkou jako samostatné hlavní jídlo s domácím čerstvě uvařeným kynutým knedlíkem, případně s oblíbenou těstovinou či dušenou rýží. Tato bílá žampionová omáčka je velmi jemná, lahodná a úžasně chutná. Omáčka je rychle hotová a příprava velmi jednoduchá.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena