Bílá rybí polévka

Zjistili jste, že stále máte v mrazáku od Vánoc hlavu kapra? Nezoufejte. Máme pro vás recept na skvělou rybí polévku s kousky kořenové zeleniny.


3.0276x
90 min

Ingredience

sůl
50 gmáslo
2-3 dlmléko
0.3 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
50 ghladká mouka
muškátový květ
1 kskapří hlava (jikry, mlíčí nebo jiné ryby)
bílý mletý pepř
polévkové koření

příloha

1 kshouska

Postup přípravy

Očištěnou hlavu bez žaber a jikry (nebo mlíčí) uvaříme asi v jednom litru osolené vody. Housku nakrájíme na kostičky a orestujeme bez oleje.

Uvařenou hlavu vytáhneme a vývar procedíme. Část vývaru nalijeme do jiker a rozšleháme. Obereme maso z hlavy a pokrájíme jej. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky nebo menší kousky a povaříme v troše čistého vývaru.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme čtvrt hodiny. Pak do ní přidáme pokrájené maso, zeleninu, rozmixované jikry, mléko, muškátový květ a pepř. Polévku vaříme asi 5 minut. Nakonec ji dochutíme polévkovým kořením.

Polévku servírujeme posypanou kostičkami z housky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.