Netradiční recept na jemnou polévku s kuřecím masem, bramborem a žampiony.
Hodnocení
4.5
/ 5 (22x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Kuřecí prsa300 g
Jarní cibulka1 ks
Rané brambory2 ks
Žampiony60 g
Drůbeží vývar500 ml
Kokosové mléko165 ml
Podle potřeby
Máslo
Podle chuti
Citronová šťáva1 lžička
Čerstvý kopr
Mletý černý pepř
Sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kousky. Kopr nasekáme. Žampiony nakrájíme.
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme.
Na másle opečeme kousky kuřete dorůžova. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku a okapané žampiony. Směs krátce orestujeme, zakapeme citronovou šťávou a zalijeme horkým vývarem.
Povaříme 5 minut a vlijeme kokosové mléko. Polévku necháme jen několikrát probublat, potom přidáme brambory a jemně usekaný kopr. Dále již nevaříme.
Jemná bílá polévka s kuřecím masem, houbami, bramborem a kokosovým mlékem, ochucená koprem, nejlépe chutná s toastovým chlebem. Kopr můžeme nahradit i jinými bylinkami.