Bílá hovězí polévka se sýrem

Recept na netradiční bílou polévku se sýrem, která je velice jemná a hodí se i pro slavnostní příležitosti.


4.440x
160 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2.5 lvoda
1 lžičkavegeta
4 kuličkynové koření
2 lžícenasekaná petrželka
10 kuličekčerný pepř
30 gřapíkatý celer
2 dlsmetana na vaření
1 kghovězí hrudí
4 ksslepičí žloutek
80 gstrouhaný sýr (parmazán, eidam)

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Maso omyjeme. Smícháme smetanu se žloutky. Petrželku omyjeme a usekáme na jemno. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Do studené vody vložíme maso, cibuli a česnek. Přidáme celý pepř, nové koření, vegetu a trochu soli. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni nejméně 2 hodiny. Během vaření sbíráme sítkem pěnu. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme. Opět přivedeme k varu, přidáme celer. Povaříme asi 3 minuty a vmícháme smetanu se žloutky. Na talíře rozdělíme strouhaný sýr, který zalijeme horkou hovězí polévkou. Ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem. Při slavnostnější příležitosti podáváme k bílé hovězí polévce se sýrem rajčatové toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá hovězí polévka se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena