Bifteky z mletého masa

Jemné biftečky z libového mletého hovězího masa se sýrem.


4.734x
35 min
2×

Postup přípravy

Libové hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, které jemně umeleme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Ve větší míse promícháme umleté maso s vejci, sýrem, zakysanou smetanou a škrobovou moučkou v hladkou hmotu. Ochutíme vegetou a jen opatrně osolíme a opepříme. Mísu zakryjeme folií a necháme v chladu rozležet asi 1/2 hodiny.

Mokrýma rukama tvoříme z hmoty biftečky, které zvolna smažíme na oleji do růžova. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku.

Mleté bifteky se sýrem můžeme podávat podle chuti s vařeným bramborem, hranolky nebo se zeleninovými saláty. Vhodným příkrmem je kečup nebo různé dipy. Chutnají však i studené v obložené bagetě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bifteky z mletého masa

Zpět na recept