Malé kuličky z mletého masa dusíme společně se sterilovaným zelím, podáváme s kysanou smetanou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (709x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
- -
cukr
- -
olej
- -
sůl
2 ks
vejce
- -
ocet
1 lžíce
hladká mouka
1 kelímek
kysaná smetana
- -
mletý pepř
1 sklenice
zelí kysané
600 g
mleté maso
Postup přípravy
Maso dochutíme solí, pepřem, přidáme mouku, vejce a dobře propracujeme. Vytvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech a opečeme je ze všech stran v oleji, podlijeme mírně vodou a dodusíme dopoloměkka.
Přidáme okapané pokrájené zelí, dochutíme cukrem, octem a dusíme doměkka. Na talířích přelijeme smetanou.