Bezpracný maminčin perník

Udělejte si jemný a bezpracný perník pro jakoukoli příležitost. Snadný recept na výborný moučník.


3.73x
45 min

Ingredience

těsto

1-2 ksvejce
1 hrnekcukr krystal
2 hrnkyhladká mouka
0.5 hrnkuvlažné mléko
0.25 hrnkurostlinný olej
1 balíčekkypřící prášek do perníku
1 lžíceholandské kakao

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do perníku, kakao, olej, vlažné mléko a vejce. Vypracujeme řidší těsto.

Těsto nalijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Perník pečeme v troubě do zlatohněda při 180 °C.

Bezpracný maminčin perník můžeme po vychladnutí posypat cukrem moučka nebo potřít rozpuštěnou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezpracný maminčin perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká