Bezlepkový koláč je velice jednoduchý a chutný. Výborný recept s rebarborou.
Hodnocení
4.6
/ 5 (28x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Olej100 ml
Vejce1 ks
Mléko300 ml
Cukr moučka20 dkg
Rýžová mouka10 dkg
Bezlepkový prášek do pečiva1 balíček
Kukuřičná polohrubá mouka20 dkg
Drobenka
Máslo10 dkg
Cukr moučka5 dkg
Vanilkový cukr1 balíček
Bezlepková mouka 10 dkg
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Do misky vložíme mouky, cukr moučka a prášek do pečiva. Nasucho promícháme, přidáme vejce, olej, mléko a dobře promícháme.
Těsto vylijeme na tukem vymazaný a bezlepkovou strouhankou vysypaný plech, poklademe nakrájenou rebarborou nebo ovocem podle chuti. Mouku, máslo, cukr moučka a vanilkový cukr vložíme do misky, zpracujeme na drobenku a posypeme jí koláč.
Koláč dáme péct do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme asi 30 minut. Hotový koláč pocukrujeme podle chuti.
Bezlepkový rebarborový koláč nakrájíme a podáváme jako chutný moučník.
Udělala jsem tento koláč se strouhanými jablky, do těsta jsem přidala rozinky a do drobenky skořici. Koláč je vláčný, voňavý, jednoduchý a dobrý.
Děkuji za recept, je velmi těžké najít nějaké recepty s rýžovou moukou. Většina koláčů z rýžové mouky se mi po upečení sypala jako písek, tento koláč se povedl na výbornou, takže já jsem nadšená :-)
maarhule
Výborný bezlepkový koláč
Včera jsem recept vyzkoušela a musím říct, že to byl nejlepší bezlepkový koláč, jaký jsem zatím zkoušela. Děkuji za výborný tip!