Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
Smícháme dohromady tekuté přísady (žloutky, med, olej, vlažný čaj a rum), přidáme sypké přísady (kakao, cukr, bezlepkovou mouku a kypřící prášek do pečiva) a nakonec zamícháme sníh z bílků. Konzistence těsta na perník by měla být hladká.
Těsto vlijeme na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 20 - 30 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí.
Hotový bezlepkový perník necháme vychladnout a poté ho potíráme polevou připravenou z čokolády na vaření a másla (rozehřejeme ve vodní lázni).
Bezlepkový perník s čokoládovou polevou necháme zatuhnout, nakrájíme na porce a podáváme jako sladké pohoštění ke kávě.