Bezlepkový cuketový slaný koláč

Recept na slaný koláč z cukety v bezlepkové variantě. Vynecháme-li vejce, pochutnat si mohou i vegani. Hrašku koupíme ve zdravé výživě.


5.05x
75 min

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, odkrájíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu nasolíme a necháme 1 - 2 hodiny odležet. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí, vymačkáme.

Čerstvý libeček opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme na kousíčky, můžeme i prolisovat.

K cuketě přisypeme bylinky, česnek a podle chuti ještě jemně přisolíme. Nakonec přidáme hrašku (směs na zahušťování ze zdravé výživy) promíchanou s práškem do pečiva, množství přizpůsobíme velikosti cukety. Na 400 g cukety přijde asi 200 g hrašky. V tuto chvíli můžeme přidat také vejce, ale není to bezpodmínečně nutné. Směs na slaný cuketový koláč dobře promícháme.

Pekáček nebo jinou formu vymažeme olejem a cuketovou směs do ní rovnoměrně rozprostřeme. Cuketový slaný bezlepkový koláč pečeme v troubě (nejlépe horkovzdušné) vyhřáté na 180 °C asi 45 minut do zezlátnutí. Po upečení jej necháme vychladnout.

Bezlepkový slaný cuketový koláč chutná výborně a pomocí bylinek a jiné zeleniny se dá různě obměňovat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový cuketový slaný koláč

Zpět na recept