Bezlepkové bulky se semínky

Recept na bezlepkové běžné pečivo. Podle druhu použité mouky můžeme udělat také bulky běžné nebo celozrnné.


4.311x
60 min

Postup přípravy

Běžným způsobem si připravíme kvásek. V míse smícháme všechny suroviny potřebné pro přípravu těsta, přidáme kvásek a zaděláme řidší těsto. Pokud používáme domácí pekárnu, nalijeme do dížky vodu, přidáme všechny suroviny a těsto necháme vymíchat.

Hotové těsto ihned po zadělání vyklopíme na vál (nenecháváme kynout), rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme kuličky a vložíme do košíčku.
Bezlepkové pečivo nekyne nahoru jako běžné pečivo, ale rozjíždí se do stran. Je tedy dobré mít na pečení drobnějších kousků nějaké formičky. K přípravě těchto bulek můžeme použít větší silikonové košíčky. Pokud jsou k dispozici menší formičky, je nutné rozdělit těsto na více dílů. Jednotlivé kusy potřeme vejcem, posypeme celým kmínem popř. hrubou solí a podle chuti přidáme semínka (např. dýňová, slunečnicová nebo lněná). Těsto necháme na teple dobře nakynout (asi 45 minut).

Bezlepkové bulky se semínky pečeme na program horkovzduch při teplotě 160 °C. Jsou hotové asi za 35 minut. Lepší variantou pro pečení je použití kombinované parní trouby, program pára + horkovzduch, na 160 °C po dobu 35 minut. Po upečení má pečivo lepší vzhled, chuť i konzistenci.

Bezlepkové bulky se semínky podáváme podle chuti.
user-icon

autor Vojtík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové bulky se semínky

Zpět na recept