Bezinkový džem

Připravte si doma zdravý džem z bezinek, není to vůbec složité.


3.1134x
75 min

Postup přípravy

Zralé bezinky zbavíme stopek a dobře propereme. Podlité malým množstvím vody vaříme do zhoustnutí. Zatím si ze všech citronů vymačkáme šťávu. Vmícháme cukr, citronovou šťávu, petózu a ještě chvíli vaříme, aby se všechen cukr úplně rozpustil. Horkým bezinkovým džemem plníme připravené čisté sklenky, uzavřeme a při 85 °C sterilujeme přibližně 20 minut.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezinkový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena