Tato omáčka je základem pro jiné druhy omáček. Lze ji použít i pro zahuštění masových šťáv a zjemnit se dá smetanou, máslem nebo vejcem.
Hodnocení
3.1
/ 5 (61x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Tymián
Mletý černý pepř
Muškátový květ
Ostatní
Máslo4 lžíce
Mléko2 hrnky
Vývar z masoxu1 hrnek
Hladká mouka 2 a 1/2 lžíce
Postup přípravy
V hrnečku necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a promícháme. Vlijeme mléko, vývar a vše důkladně vymícháme dohladka.
Omáčku vaříme 3 minuty. Osolíme, okořeníme, zamícháme a znovu vaříme 1 minutu.
Bešamelovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.