Berlínský fazoláč

Slaný koláč s fazolovou náplní. Recept na německou specialitu - koláč s bílými fazolemi, smetanou, slaninou a šunkou.


4.7219x
60 min
1×
Podobné recepty

Ingredience

náplň

2 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
70 gšunka
1 ksmrkev
2-3 špetkyoregano
50 ganglická slanina
1 kelímeksmetana ke šlehání
300 gbílé fazole

podle chuti

sůl

těsto

1 ksvejce
125 mlmléko
30 gdroždí
100 govesné vločky
200 gpolohrubá výběrová mouka

Postup přípravy

Do mísy vsypeme polohrubou mouku a ovesné vločky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které rozpustíme ve vlažném mléku. Osolíme a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo na stejně připravený plech. V osolené vodě uvaříme jednu mrkev a pak ji nakrájíme na kolečka. Bílé fazole uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na nudličky. Uvařené vychladlé bílé fazole rozmixujeme a promícháme se smetanou, vejcem, česnekem, oreganem, pepřem a solí. Polovinu náplně rozetřeme na těsto, poklademe plátky mrkve a zalijeme zbylou náplní. Navrchu posypeme nakrájenou anglickou slaninou a šunkou. Slaný koláč upečeme v předehřáté troubě. Berlínský fazoláč podáváme jako dobrou chuťovku teplý, ale dobrý je i později studený.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Berlínský fazoláč

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena