Berlínský fazoláč

Slaný koláč s fazolovou náplní. Recept na německou specialitu - koláč s bílými fazolemi, smetanou, slaninou a šunkou.


4.7219x
60 min
1×
Podobné recepty

Postup přípravy

Do mísy vsypeme polohrubou mouku a ovesné vločky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které rozpustíme ve vlažném mléku. Osolíme a vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo na stejně připravený plech.

V osolené vodě uvaříme jednu mrkev a pak ji nakrájíme na kolečka. Bílé fazole uvaříme doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na nudličky.

Uvařené vychladlé bílé fazole rozmixujeme a promícháme se smetanou, vejcem, česnekem, oreganem, pepřem a solí. Polovinu náplně rozetřeme na těsto, poklademe plátky mrkve a zalijeme zbylou náplní. Navrchu posypeme nakrájenou anglickou slaninou a šunkou.

Slaný koláč upečeme v předehřáté troubě.

Berlínský fazoláč podáváme jako dobrou chuťovku teplý, ale dobrý je i později studený.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Berlínský fazoláč

Zpět na recept