Berlínské řezy

Recept na výborný moučník, který potíráme jahodovou marmeládou.


4.014x
75 min
2×

Postup přípravy

Do mísy dáme prosátou mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo a vejce. Vypracujeme těsto, ze kterého vyválíme placku. Těsto si vyválíme na pečícím papíru. Jednak se nelepí k pracovní ploše a lépe se tak přesune na pečící plech.

Takto přesuneme těsto na plech, potřeme marmeládou a nádivkou.

Nádivku na berlínské řezy vytvoříme tak, že si v míse smícháme mleté ořechy, moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko, rozinky a rozdrcené piškoty. Polovinu hotové nádivky rozetřeme na těsto. Druhou část nádivky dáme stranou. Na nádivku ještě budeme přidávat piškotové těsto.

Piškot: Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme tuhý sníh z bílků. V míse utřeme žloutky, cukr a mouku. Přidáme sníh z bílků a opatrně promícháme. Piškotem přelijeme těsto. Dáme péct.

Upečené berlínské řezy necháme vychladnout. Vychladlé potřeme zbytkem nádivky.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Berlínské řezy

Zpět na recept