Nepečený dort z Be-Be sušenek, pudinku, tvarohu a ovoce.
Hodnocení
3.8
/ 5 (43x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Mléko500 ml
Tvaroh1 ks
Banán3 ks
Smetana ke šlehání1 kelímek
Ztužovač šlehačky1 balíček
Jahodový kompot1 konzerva
Jahodový pudinkový prášek1 balíček
Banánový pudinkový prášek1 balíček
Banánové mléko250 ml
Jahodové mléko250 ml
Kakaové BeBe sušenky1 balíček
Světlé Bebe sušenky2 balíčky
Podle chuti
Cukr krupice
Cukr moučka
Na ozdobu
Jahodová poleva
Postup přípravy
Dno i boky dortové formy (průměr 26 cm) poklademe sušenkami.
Z banánového i obyčejného mléka si uvaříme banánový pudink a z jahodového i obyčejného mléka zase jahodový pudink. Postupujeme podle návodu na obalu a osladíme podle chuti. Oba pudinky nalijeme opatrně na sušenky. Vytvoříme si tak barevnou mozaiku jako základ dortu. Pudink lehce uhladíme a poklademe kolečky banánů a jahodami překrájenými na půlky. Na ovoce naskládáme sušenky.
Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a podle potřeby zředíme jahodovou šťávou. Tvaroh navrstvíme na ovoce, uhladíme a poklademe kolečky banánů a jahodami.
Smetanu ke šlehání smícháme se ztužovačem, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a vymícháme do tuha. Šlehačku uhladíme na ovoce a povrch ozdobíme jahodovou polevou.
Dort vložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky rozležet. Před podáváním Be-Be dortík vyjmeme z formy a nakrájíme podle sušenek.