Batátová pizza

Zdravější varianta oblíbené pizzy


0.00x
30 min
Podobné recepty

Ingredience

na potření

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 lžíceoregáno
1 lžíceolivový olej
1 balenírajský protlak

těsto

1 špetkasůl
1 ksbatáty
1 lžíceolivový olej
200 ghladká špaldová mouka

podle chuti

1 -sýr
1 -zelenina

Postup přípravy

Batáty očistíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou batáty měkké, tak vodu slijeme a batáty rozmačkáme na kaši. Poté přisypeme špaldovou mouku, zakápneme olejem a přidáme sůl. Vypracujeme těsto, které vyválíme přes potravinovou fólii na pečícím papíru. Připravenou placku dáme na 10 minut předpéct do trouby. Mezitím si připravíme omáčku na potření pizzy. V misce smícháme rajský protlak, prolisovaný česnek, oregano, sůl a olivový olej. Z trouby vyndáme předpečenou pizzu a potřeme připravenou omáčkou, poklademe oblíbenou zeleninou a posypeme sýrem. Batátovou pizzu pečeme cca 15 minut do zezlátnutí okrajů.


Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete


Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Batátová pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní