Zdravější varianta oblíbené pizzy
na potření | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
1 špetka | sůl |
1 lžíce | oregano |
1 lžíce | olivový olej |
1 balení | rajský protlak |
těsto | |
1 špetka | sůl |
1 ks | batáty |
1 lžíce | olivový olej |
200 g | hladká špaldová mouka |
podle chuti | |
1 - | sýr |
1 - | zelenina |
Batáty očistíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou batáty měkké, tak vodu slijeme a batáty rozmačkáme na kaši. Poté přisypeme špaldovou mouku, zakápneme olejem a přidáme sůl. Vypracujeme těsto, které vyválíme přes potravinovou fólii na pečícím papíru. Připravenou placku dáme na 10 minut předpéct do trouby. Mezitím si připravíme omáčku na potření pizzy. V misce smícháme rajský protlak, prolisovaný česnek, oregano, sůl a olivový olej. Z trouby vyndáme předpečenou pizzu a potřeme připravenou omáčkou, poklademe oblíbenou zeleninou a posypeme sýrem. Batátovou pizzu pečeme cca 15 minut do zezlátnutí okrajů.
Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena