Recept kombinující chuť výborných špaget, oliv, konzervovaných rajčat a ančoviček.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Červená chilli paprička1 ks
Extra panenský olivový olej6 lžic
Barilla Spaghetti č. 5500 g
Konzervovaná drcenená rajčata bez nálevu800 g
Kapary ve slaném nálevu3 lžíce
Gaeta vypeckované olivy85 g
Čerstvá italská petrželka10 snítek
Ančovička v olivovém oleji6 ks
Postup přípravy
Ve střední soté pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek a osmahněte dozlatova. Přidejte scezená rajčata a duste po dobu 10 minut. Přidejte kapary, chilli papričky a olivy, vařte další 2 minuty.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte hrubou mořskou solí podle potřeby.
Petrželku nesekejte na jemno a ančovičky pokrájejte na malé kousky. Přidejte vše do omáčky, dobře promíchejte a vařte po dobu dalších 2 minut. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Špagety uvařte podle návodu.
Když jsou špagety uvařené, sceďte je a přidejte do omáčky. Jemně vše promíchejte, aby se špagety obalily omáčkou.
Barilla Spaghetti s Puttanesca omáčkou servírujte na talíře a ozdobte sekanou petrželkou.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz