Barevné krůtí špízy

Recept na chutné krůtí špízy se zeleninou a ovocem.


4.442x
60 min

Ingredience

2 kscibule
1 ksjablko
500 gkrůtí prsa
8 kscherry rajče
8 ksvypeckované sušené švestky

marináda

2 stroužkyčesnek
1 svazečekmajoránka
2 lžícehořčice
200 mlsuché bílé víno

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na potření

2 lžíceřepkový olej

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Čerstvou majoránku propláchneme a třepáním oklepeme přebytečnou vodu. Majoránku nasekáme na jemno. Krůtí maso nakrájíme na kostky. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablko oloupeme a bez jadýrek nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčata omyjeme. Marinádu na maso si připravíme z vína, hořčice, česneku, majoránky, soli a pepře. Marinádu promícháme s nakrájeným masem a necháme alespoň dvě hodiny v lednici. Pokud použijeme kovové špejle, potřeme je olejem. Když použijeme dřevěné špejle, necháme je ve vodě nasáknout. Takto potom půjde grilované maso lehce stáhnout. Na špejle napíchneme střídavě maso, jablko, švestku, rajče a cibuli, až zpracujeme všechny suroviny. Špízy potřeme olejem a grilujeme dozlatova. Barevné krůtí špízy podáváme s bramborovou přílohou.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Barevné krůtí špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena