Barevná vepřová roláda

Roláda z vepřového masa plněná barevnou směsí sýru a zeleniny.


4.732x
120 min
1×

Ingredience

4 lžičkykmín
4 lžičkytymián
4 lžícehořčice
750 gvepřová kýta
1 kspór
1 ksvětší mrkev
2 ksnožička párku

na potření

2 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 špetkasůl

směs

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
1 ksvejce
3 lžícestrouhanka
1 špetkapepř
1 ksčervená paprika
3 ksobdélník sýra Apetito

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Maso odblaníme, pokrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a jemně potřeme hořčicí. Pórek očistíme, nakrájíme nadrobno, opražíme na pánvi na lžíci oleje a rozetřeme na maso. Posypeme kmínem. Mrkev očistíme, papriku umyjeme a pokrájíme na kostky. Apetito smícháme s vajíčkem, přidáme papriku, prolisovaný česnek, pepř, osolíme a zahustíme strouhankou. Mrkev podélně pokrájíme na čtvrtiny, položíme na pór, přidáme sýrovou směs a zakončíme párky. Roládu pevně svineme a sešijeme, případně sepneme párátky anebo jehlami. Zbylý česnek rozetřeme se solí, přilijeme 3 lžíce oleje a promícháme. Roládu na pekáči potřeme směsí důkladně ze všech stran. Podlijeme a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě asi 75 minut. Barevnou vepřovou roládu podáváme teplou s bramborami, rýží, hranolky nebo kroketami. Roládu můžeme podávat i studenou nakrájenou na plátky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barevná vepřová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena