Barbecue kuřecí paličky

Jednoduchý recept z kuřecích paliček, který zvládnou i začátečníci. Jako přílohu si připravíme česnekové brambory.


2.928x
90 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí paličky ochutíme lžící barbecue omáčky, grilovacím kořením, worchestrem, na plátky nakrájeným česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Kuřecí paličky necháme nejlépe 24 hodin uležet v lednici.

Po odležení klademe barbecue kuřecí paličky do pekáčku a přidáme střední cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Podlijeme 1 dl vody, pekáček překryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 200 °C pečeme zhruba 45 minut. Poté alobal sundáme a barbecue kuřecí paličky dopékáme na 180 °C, dokud kuře nezíská křupavou krustu (cca 30 minut). Průběžně kuře přeléváme vzniklou šťávou, pokud se šťáva vypeče, dolijeme vodu.

Mezitím si připravíme přílohu. Brambory očistíme a dáme vařit do osolené vody. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje, na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Když cibulka zrůžoví (1 - 2 minuty), přidáme nadrobno nakrájený česnek a společně ještě tak minutku restujeme. Uvařené brambory lehce rozšťoucháme a přidáme osmahlou cibulku s česnekem. Podle potřeby dosolíme. Můžeme přidat i trochu zelených bylinek - například bazalku, petrželovou nať, koriandr, pažitku.

Barbecue kuřecí paličky podáváme s česnekovo-bramborovou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Tichoška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barbecue kuřecí paličky

Zpět na recept