Banánový domácí krtkův dort

Recept na rychlý dort s krémovou náplní vhodný pro každou příležitost.


4.114x
60 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
2 lžícekakao
10 lžiccukr krystal
10 lžicpolohrubá mouka
10 lžichorká voda
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

krém

2 ksbanán
200 gčokoláda na vaření
40 gcukr moučka
375 gsmetana ke šlehání
4 balíčkyztužovač šlehačky

náplň

4-5 ksbanán

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky, cukr, vodu, mouku, kypřící prášek a kakao vložíme do větší mísy a vyšleháme do těsta. Do takto připraveného těsta zapracujeme předem připravený sníh z bílků. Piškotové těsto nalijeme do vymaštěné dortové formy a upečeme.

Rozmixujeme banány a nastrouháme čokoládu na vaření. Smetanu ke šlehání nalijeme do větší mísy, přisypeme cukr, ztužovač šlehačky a přidáme rozmixovaný banán. Takto připravenou směs šleháme, až nám vznikne hustá banánová šlehačka. Na konec do takto připravené šlehačky přimícháme nastrouhanou čokoládu a dáme na 30 minut ztuhnout do ledničky.

Vychlazený čokoládový piškot si přendáme na servírovací mísu, opatrně vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány, na které navršíme šlehačkový krém. Šlehačkový krém kopulovitě posypeme rozdrobeným korpusem až k okraji. Hotový dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.

Banánový domácí krtkův dort podáváme vychlazený jako vynikající a nadýchaný zákusek.
user-icon

autor marion


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový domácí krtkův dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena