Bakoňský guláš

Silvestrovská pochoutka z hovězího masa a zeleniny. Recept na dobrou pikantní omáčku k těstovinám nebo chlebu.


3.911x
60 min

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na drobné kostičky a zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky, rajčata a feferonky nakrájíme také nadrobno.

Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle a másle, potom vložíme maso, přiklopíme pokličkou a maso podusíme, až pustí šťávu a potom podlijeme vodou.

Přidáme nakrájená vařená vejce, okurky, rajčata a feferonky. Omáčku ochutíme trochou kmínu a pepře. Vše řádně povaříme a osolíme. Pro dochucení je možno přidat trochu plnotučné hořčice.

Bakoňský guláš podáváme s těstovinami či chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bakoňský guláš

Zpět na recept