Bakoňský guláš

Silvestrovská pochoutka z hovězího masa a zeleniny. Recept na dobrou pikantní omáčku k těstovinám nebo chlebu.


3.911x
60 min

Ingredience

500 ghovězí kližka

podle chuti

sůl
plnotučná hořčice
drcený kmín
mletý černý pepř

omáčka

2 ksvejce
100 gmáslo
500 gcibule
100 gsádlo
250 grajče
3 ksfeferonka
2 kssterilovaná okurka

podle potřeby

mouka

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na drobné kostičky a zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky, rajčata a feferonky nakrájíme také nadrobno.

Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle a másle, potom vložíme maso, přiklopíme pokličkou a maso podusíme, až pustí šťávu a potom podlijeme vodou.

Přidáme nakrájená vařená vejce, okurky, rajčata a feferonky. Omáčku ochutíme trochou kmínu a pepře. Vše řádně povaříme a osolíme. Pro dochucení je možno přidat trochu plnotučné hořčice.

Bakoňský guláš podáváme s těstovinami či chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bakoňský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena