Baklažány plněné masem a šunkou

Zajímavé jídlo pro milovníky masa i zeleniny.


2.91424x
60 min

Postup přípravy

Omyjeme baklažány a rozkrojíme je na půlky, poté je podle chuti osolíme. Baklažány krátce podusíme na oleji. Vyjmeme je, necháme okapat. Dužinu vydlabeme a posekáme.

Maso a šunku nakrájíme na jemné nudličky a přidáme posekanou dužinu, vejce a 1 lžíci strouhanky. Směs ochutíme pepřem a solí a promícháme. Takto připravenou směsí naplníme baklažány.

Baklažány plněné masem a šunkou urovnáme do kastrolku, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. Baklažány pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Baklažány plněné masem a šunkou podáváme s přílohou podle chuti. Nebo také teplý předkrm, kterým jistě neurazíme žádnou návštěvu.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baklažány plněné masem a šunkou

Zpět na recept