Vaření.czReceptyBaklažány plnené kuřecím masem

Baklažány plnené kuřecím masem

Trošku změny v jídelníčku nikdy neuškodí.


4.723x
45 min
2×

Ingredience

4 ksčesnek
2 kscibule
500 gkuřecí prsa
4 snítkypetrželová nať
2 lžičkymletá sladká paprika
100 gtvrdý sýr (eidam)
2 ksbaklažán
2 ksmladá cibulka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sušený česnek

Postup přípravy

Baklažány rozkrojíme na půlky, vydlabeme dužinu a pokrájíme na malé kostky, každou polovinu baklažánu posypeme solí a sušeným česnekem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené kuřecí maso, které jsme předem promíchali s prolisovaným česnekem a osolili. Když je maso osmažené, přidáme kostičky baklažánu, mletou papriku a podusíme do změknutí. Pak odstavíme a přidáme petrželovou nať a na kolečka nakrájenou mladou cibulku. Směsí naplníme baklažány a dáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech. Baklažány plněné kuřecím masem pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Ve chvíli, kdy se nám zdají téměř hotové, zasypeme naplněné baklažány strouhaným sýrem a znovu zapečeme. Baklažány plněné kuřecím masem podáváme s pečeným bramborem ve slupce. Tip na pečené brambory: Do zapékací mísy nalijeme trošku oleje, nové brambory pouze umyjeme a rozkrojíme po délce na poloviny, posypeme vegetou, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Baklažány plnené kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena