Babiččiny papriky za studena

Recept na dušené papriky s mletým masem a studenou omáčkou, které podáváme s chlebem.


5.04x
35 min
1×

Postup přípravy

Bílé papriky omyjeme a odstraníme vnitřek. Mleté maso osolíme a opepříme, připravíme podle chuti jako na karbanátky a masem naplníme papriky.

Nakrájíme si cibuli na jemno a lehce ji osmahneme na oleji. Na tento základ položíme rozkrájená rajčata na měsíčky a začneme pokládat naplněné papriky.

Z vrchu trochu osolíme a opepříme. Uzavřeme do tlakového hrnce a dusíme asi 15 minut, vypneme a necháme dojít do odblokování hrnce. Potom vyjmeme opatrně papriky z hrnce a necháme vychladnout. Vývar, který nám vznikl z rajčat a paprik, rozmixujeme na úplně jemnou omáčku. Omáčku dáme vychladit.

Po vychladnutí omáčky vmícháme do metličkou majonézu a popřípadě dochutíme solí. Omáčka musí být jemná a tužší. Pak vrátíme papriky do omáčky tak, aby byly potopené. Můžeme podávat.

Babiččiny papriky za studena podáváme s chlebem.
user-icon

autor dotík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny papriky za studena

Zpět na recept