Vaření.czReceptyBabiččina vepřová roláda

Babiččina vepřová roláda

Roláda plněná drůbežími játry, dušená a dopečená v troubě.


4.715x
120 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
3 lžícemáslo
1 kscibule
6 ksžampiony
10 dkganglická slanina
750 gvepřová kýta
10 dkgplátkový sýr
20 dkgkuřecí játra

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

podle potřeby

vývar

na obalení

mouka

Postup přípravy

Maso z kýty rozkrojíme a vyklepeme na velký plát. Osolíme, okořeníme paprikou a potřeme rozšlehaným vejcem. Plát poklademe plátky porcovaného sýra, předem na lžíci másla opečenými rozkrojenými a osolenými drůbežími játry, proužky anglické slaniny a na másle krátce osmahlými plátky žampionů. Maso smotáme do rolády, převážeme nití, osolíme, obalíme v mouce s trochou červené papriky a na zbylé rozpálené slanině a kousku másla ze všech stran opečeme. Osmaženou roládu dáme na plech, obložíme cibulí, podlijeme vývarem a v troubě dusíme pod pokličkou. Nakonec babiččinu vepřovou roládu dopékáme bez pokličky do zrůžovění. Z rolády odstraníme nit a roládu nakrájíme na plátky. Babiččinu roládu rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme třeba s hranolky nebo bramborovou kaší. Záleží na chuti.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina vepřová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena