Výborná sýrová polévka, kterou zvládne i začínající kuchařka.
Hodnocení
4.6
/ 5 (11x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Brambory5 ks
Pórek1 ks
Podravka1 lžička
Sýr Madeta1 balíček
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce se sýrem, nadrobno nakrájeným pórkem a lžičkou podravky.
Zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme 20 - 30 minut. Po uvaření sýrovou polévku pečlivě rozmixujeme, dokud se nevytvoří krémová polévka. Můžeme dokořenit a dosolit podle chuti, ale samotný sýr s podravkou většinou stačí.
Recept se dá obměnit přidáním i jiné zeleniny (například nastrouhaná mrkev). Pokud nemáte doma pórek, dá se nahradit brokolicí.
Babiččinu sýrovou polévku rozdělíme do talířů či misek a horkou podáváme.