Babiččina skvělá roláda

Recept na lehkou roládu, která bude chutnat všem. Vždy se po ní jen zapráší, proto dělám hned dvě!


4.724x
20 min
2×

Ingredience

těsto

5 ksvejce
2 lžícekakao
4 lžícecukr krupice
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

náplň

1 lžícecukr moučka
2 kelímkysmetana ke šlehání
2 balíčkyztužovač šlehačky

Postup přípravy

Ušleháme celá vejce s cukrem do pěny, potom lehce vmícháme pudinkový prášek a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Plech s těstem dáme do trouby a pečeme pouhých 6 minut! Po dobu pečení troubu neotvíráme. Roláda pečením krásně nabude, po upečení o něco klesne, není se třeba bát, tak je to správně.

Ihned po upečení roládu stáhneme i s papírem na podložku a necháme vychladnout - roládu nerolujeme. Mezi chladnutím rolády si vyšleháme náplň ze šlehačky, ztužovače, cukru moučka a rovnoměrně potřeme krémem celou roládu, teprve pak srolujeme. Hotovou roládu uložíme do chladničky a necháme odležet alespoň 2 - 3 hodiny.

Babiččina skvělá roláda se dobře krájí a chutná opravdu výborně!
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina skvělá roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká