Česneková polévka "prdni na pánvičku"! Na tuhle babiččinu levnou polévku potřebujete opravdu jen minimum surovin. A pokud nemáte zrovna vývar, vystačíte i s vodou.
Hodnocení
4.5
/ 5 (97x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Sůl
Vejce2 ks
Máslo1/3 ks
Masox1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Dáme si vařit vodu. Množství vody dáme podle toho, kolik chceme polévky.
Česnek oloupeme a rozdrtíme.
V hrnci, kde budeme polévku vařit, uděláme z másla a mouky jíšku. Když je jíška zlatavá až hnědá, přidáme drcený česnek a už jen krátce osmahneme, aby se jíška nepřipálila a česnek nezhořkl.
Když máme česnekovou jíšku hotovou a současně se nám vaří voda, vlijeme vodu do jíšky. To je ten prd, který ovšem vléváme opatrně.
Do polévky vhodíme masox a necháme vařit.
Zatím si připravíme klasické noky (vejce a polohrubá mouka, špetka soli). Noky zavařujeme ve vroucí polévce.
Babiččinu polévku necháme asi deset minut povařit. Dochutíme ji solí a pepřem a můžeme podávat.