Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hovězí játra nakrájíme na plátky, opepříme a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.
Játra vyjmeme na talíř, do pánve přidáme nudličky slaniny, kolečka cibule, kečup a podusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.
Do omáčky přidáme játra a dusíme v omáčce doměkka. Pak játra znovu vyndáme na talíř a omáčku necháme vydusit na tuk.
Potom teprve přidáme červené víno, játra, chvíli povaříme, nakonec osolíme, ale již nevaříme.
Babiččina hovězí játra podáváme například s knedlíkem.
Zajímavé komentáře
Re: Hovězí játra
s uzeným je to možná lepší...