Babiččina hovězí játra

Takto připravovala hovězí játra nejedna naše babička.


3.586x
45 min
4×

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hovězí játra nakrájíme na plátky, opepříme a prudce z obou stran opečeme na rozpáleném oleji.

Játra vyjmeme na talíř, do pánve přidáme nudličky slaniny, kolečka cibule, kečup a podusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře povaříme.

Do omáčky přidáme játra a dusíme v omáčce doměkka. Pak játra znovu vyndáme na talíř a omáčku necháme vydusit na tuk.

Potom teprve přidáme červené víno, játra, chvíli povaříme, nakonec osolíme, ale již nevaříme.

Babiččina hovězí játra podáváme například s knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina hovězí játra

Zpět na recept