Babiččina brokolicová polévka

Recept na jemnou brokolicovou polévku, která báječně chutná a navíc je velmi zdravá.


3.04x
45 min

Postup přípravy

Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubo.

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme asi 3 - 4 minuty restovat. Přidáme česnek a další minutu restujeme, dáváme pozor, aby se česnek nespálil, jídlo by nám mohlo zhořknout. Poté přisypeme brokolici s brambory, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, koření Horalka a vaříme do změknutí asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme tymián a saturejku, nakonec i pepř.

Brokolicovou polévku necháme částečně vychladnout a poté ji rozmixujeme do hladkého krému. Podle chuti přidáme lahůdkové droždí, sůl a pepř pro dochucení.

Babiččina brokolicová polévka nejlépe chutná s česnekovými krutony.

Pokud vynecháme máslo a nahradíme ho olejem, je polévka vhodná i pro vegany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina brokolicová polévka

Zpět na recept