Vaření.czReceptyBabiččina brokolicová polévka

Babiččina brokolicová polévka

Recept na jemnou brokolicovou polévku, která báječně chutná a navíc je velmi zdravá.


3.04x
45 min

Ingredience

3-4 stroužkyčesnek
2-3 lžícemáslo
2-3 ksbrambory
1-2 špetkytymián
1 ksbrokolice
2 ksšalotka
1-2 špetkysaturejka
1 lžícekoření Horalka
1-2 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brokolici očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na hrubo. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme asi 3 - 4 minuty restovat. Přidáme česnek a další minutu restujeme, dáváme pozor, aby se česnek nespálil, jídlo by nám mohlo zhořknout. Poté přisypeme brokolici s brambory, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, koření Horalka a vaříme do změknutí asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme tymián a saturejku, nakonec i pepř. Brokolicovou polévku necháme částečně vychladnout a poté ji rozmixujeme do hladkého krému. Podle chuti přidáme lahůdkové droždí, sůl a pepř pro dochucení. Babiččina brokolicová polévka nejlépe chutná s česnekovými krutony. Pokud vynecháme máslo a nahradíme ho olejem, je polévka vhodná i pro vegany.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččina brokolicová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena