Babiččin strouhaný koláč

Recept na pečený strouhaný koláč s tvarohovo-rumovou náplní.


4.713x
90 min

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem.

Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 koule stejné velkosti. Necháme v mrazáku ztuhnout.

Připravíme si náplň, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky a postupně přidáváme sníh z bílků. Šlehačem vyšleháme hmotu do jemna (bez hrudek) v případě potřeby přidáme trochu mléka na zředění. Dále vmícháme rozinky i s rumem a můžeme přidat ještě lžíci rumu navíc.

Jednu polovinu těsty nastrouháme na struhadle nahrubo a nasypeme ji na plech (vymazaný tukem nebo s pečícím papírem). Rovnoměrně nalijeme tvarohovou náplň, kterou posypeme druhou polovinou nastrouhaného těsta. Poté strouhaný koláč pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 165 °C (horkovzdušná trouba).

Po upečení je lepší když necháme babiččin strouhaný koláč odpočinout do druhého dne - změkne a nedrobí se tolik jako hned po upečení.
user-icon

autor Elektra999


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin strouhaný koláč

Zpět na recept