Vaření.czReceptyBabiččin strouhaný koláč

Babiččin strouhaný koláč

Recept na pečený strouhaný koláč s tvarohovo-rumovou náplní.


4.713x
90 min

Postup přípravy

Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 koule stejné velkosti. Necháme v mrazáku ztuhnout. Připravíme si náplň, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Tvaroh smícháme s cukrem, žloutky a postupně přidáváme sníh z bílků. Šlehačem vyšleháme hmotu do jemna (bez hrudek) v případě potřeby přidáme trochu mléka na zředění. Dále vmícháme rozinky i s rumem a můžeme přidat ještě lžíci rumu navíc. Jednu polovinu těsty nastrouháme na struhadle nahrubo a nasypeme ji na plech (vymazaný tukem nebo s pečícím papírem). Rovnoměrně nalijeme tvarohovou náplň, kterou posypeme druhou polovinou nastrouhaného těsta. Poté strouhaný koláč pečeme v předehřáté troubě 30 - 40 minut na 165 °C (horkovzdušná trouba). Po upečení je lepší když necháme babiččin strouhaný koláč odpočinout do druhého dne - změkne a nedrobí se tolik jako hned po upečení.
user-icon

autor Elektra999


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin strouhaný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena