Babiččin houbový guláš

Omáčka, kterou můžete použít jak pod maso, tak jako gulášek.


3.817x
45 min

Ingredience

1 hrstmajoránka
1 špetkavegeta
1 lžičkasůl a pepř
1 hrstčervená paprika
1 kscibule krájená nadrobno
15 ksčerstvých hub

podle chuti

1 dlmléko

podle potřeby

1 lvoda
200 ghladká mouka

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na drobno, necháme dusit na malém množství vody asi 20 minut (houby samy vodu pustí, proto je nesmíme moc podlít). Poté přecedíme přebytečnou vodu. Během toho, co budou houby okapávat si oloupeme a nakrájíme cibulku na jemno a osmahneme v hrnci do sklovita. Sklovitou cibulku zasypeme červenou paprikou a přidáme okapané vařené houby. Osmahneme a zaprášíme dostatečným množstvím mouky. Mouku pečlivě vmícháme do houbové hmoty a zalijeme připravenou vodou. Přidáme sůl, majoránku, pepř a trošku vegety. Pro jemnější chuť můžeme přidat trochu mléka. Omáčku necháme 3 minutky vřít a pak za občasného míchání na mírném plameni vaříme ještě asi 15 minut, dokud nezmizí moučná příchuť.
user-icon

autor linhj

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččin houbový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena