Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou čokoládou, moukou a prosetou strouhankou. Posléze jemně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do kulaté dortové formy, kterou dobře vymažeme a vysypeme. Při nižší teplotě pečeme korpus na čokoládový dort asi hodinu. Upečený korpus necháme zcela vychladnout, pak ho rozkrojíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak je vysoký.
Každý díl potřeme krémem, který jsme si připravili následovně. Svaříme vodu s čokoládou a cukrem. Když nám začne krém houstnout, přidáme po jednom žloutky a stále mícháme. I krém necháme pořádně vychladit. Pak do něj přimícháme ušlehanou smetanu.
Díly korpusu navrstvíme na sebe a seshora potřeme zbývajícím krémem. Babiččin čokoládový dort dozdobíme podle fantazie a možností. Může být kompotované ovoce, čerstvé ovoce, kandované višně, hoblinky čokolády, mandlové plátky nebo kopečky šlehačky.
Babiččin čokoládový dort podáváme ke kávě všeho druhu. Chutná báječně!