Babiččin čokoládový dort

Dort ze staré české kuchařky, který nemá chybu. Z čokolády je těsto i krém.


4.817x
90 min
3×

Ingredience

krém

7 dkgcukr
3 ksžloutek
1 dlvoda
10 dkgčokoláda
2 dlsmetana ke šlehání

těsto

6 ksvejce
7 dkgmáslo
14 dkgčokoláda
14 dkgcukr moučka
9 dkghladká mouka
1 hrstjemná strouhanka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou čokoládou, moukou a prosetou strouhankou. Posléze jemně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto vlijeme do kulaté dortové formy, kterou dobře vymažeme a vysypeme. Při nižší teplotě pečeme korpus na čokoládový dort asi hodinu. Upečený korpus necháme zcela vychladnout, pak ho rozkrojíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak je vysoký.

Každý díl potřeme krémem, který jsme si připravili následovně. Svaříme vodu s čokoládou a cukrem. Když nám začne krém houstnout, přidáme po jednom žloutky a stále mícháme. I krém necháme pořádně vychladit. Pak do něj přimícháme ušlehanou smetanu.

Díly korpusu navrstvíme na sebe a seshora potřeme zbývajícím krémem. Babiččin čokoládový dort dozdobíme podle fantazie a možností. Může být kompotované ovoce, čerstvé ovoce, kandované višně, hoblinky čokolády, mandlové plátky nebo kopečky šlehačky.

Babiččin čokoládový dort podáváme ke kávě všeho druhu. Chutná báječně!
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččin čokoládový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena